bewaar
Vanillevijgen op brandewijn
Vanillevijgen op brandewijn
bewaar

Vanillevijgen op brandewijn

5 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

8 personen

250 g

gewelde vijgen

125 g

kristalsuiker

4

anijssterren

500 ml

brandewijn (slijter)

Dit heb je nodig

  • weckpot (inhoud 1 liter)

Aan de slag

1

Was de inmaakpot goed om.

2

Stop de vijgen met de suiker en anijssterren in de pot en schenk er de brandewijn op. Sluit de pot en laat hem minstens 6 weken op een donkere plek staan. Schud de pot regelmatig.

3

Serveer de vijgen in glaasjes met een cocktailprikker om ze makkelijk op te kunnen eten. Serveer ze bij kaneelijs, bij biefstuk of als zoete verrassing bij een stukje oude boerenkaas.

tip

algemeenBewaren ca. 6 maanden, na opening ca. 1 maand.