bewaar
Kip in brandewijn
Kip in brandewijn
bewaar

Kip in brandewijn

25 min. bereiden
1 uur wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

preistronken

4 teentjes

knoflook

40 g

boter of margarine

1

kip

(versgemalen) peper

4 dl

brandewijn

1

kippenbouillontablet

1 zakje

gewelde pruimen

100 g

hamblokjes

1 dl

room culinair

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Aan de slag

1

Prei schoonmaken, in stukken van ca. 5 cm snijden, wassen en laten uitlekken. Knoflook pellen en in plakjes snijden. In braadpan boter verhitten. Kip met peper bestrooien en rondom bruin bakken. Kip uit pan scheppen. Prei en knoflook in achtergebleven bakvet al omscheppend ca. 2 minuten bakken. Brandewijn en 2 dl water erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen en oplossen. Kip toevoegen en in ca. 1 uur gaar stoven.

2

Kip uit pan nemen en in stukken verdelen en warmhouden onder aluminiumfolie. Pruimen en hamblokjes door stoofvocht roeren. Room erdoor roeren en saus aan de kook brengen. Kip met saus en gekookte aardappels serveren.