bewaar
Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus
Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus
bewaar

Kalkoenscaloppini in mosterd-sherrysaus

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

350 g

kalkoenfilet

25 g

boter

2

sjalotten

2 el

Zaanse mosterd

100 ml

medium dry sherry

1 el

platte peterselie

Aan de slag

1

Wrijf de kalkoenfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in 4 min. bruin en gaar. Leg ze op een bord.

2

Fruit de sjalotten 2 min. in het bakvet. Roer de mosterd en sherry door het bakvet en schenk er 2 el water bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 4 min. zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper.

3

Leg de kalkoenfilets in de saus en laat ze in ca. 2 min. warm worden. Strooi de peterselie erover. Lekker met pasta en broccoli.

tip

algemeenKalkoenfilet à la minute is net zo dun gesneden als Italiaanse scaloppini. Vandaar de naam.