bewaar
Hollands vispotje in mosterdsaus
Hollands vispotje in mosterdsaus
bewaar

Hollands vispotje in mosterdsaus

20 min. bereiden
205waarderingen

Ingrediënten

4 personen

40 g

boter

2

sjalotten

300 g

prei

300 g

Parijse worteltjes

2 el

Zaanse mosterd

125 ml

slagroom

250 g

kabeljauwfilet

125 g

roze garnalen

200 g

mosselvlees

Aan de slag

1

Verhit de boter en fruit de sjalot en prei zachtjes 3 minuten. Schep de Parijse worteltjes door de prei en roer de mosterd erdoor. Verwarm ze 1 minuut mee.

2

Voeg 100 ml water toe, breng dit aan de kook en stoof de groenten 6 minuten. Voeg de room toe en breng het gerecht opnieuw aan de kook. Leg de stukken vis tussen de groenten in de pan en laat de vis in ca. 5 min. tegen de kook aan bijna gaar worden.

3

Voeg de garnalen en de mosselen toe en laat alles op een zacht vuur in nog enkele minuten warm en gaar worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met aardappelpuree.