bewaar
Risotto met morieljes
Risotto met morieljes
bewaar

Risotto met morieljes

15 min. bereiden
45 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pakje

gedroogde morieljes

50 g

boter

3 teentjes

knoflook

300 g

risottorijst

500 ml

vleesbouillon

300 ml

medium dry sherry

125 ml

slagroom

50 g

grano padano

2 eetlepels

peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Aan de slag

1

Morieljes volgens gebruiksaanwijzing weken. Afgieten, droogdeppen en fijnsnijden. In braadpan 25 g boter smelten. Knoflook en morieljes 2 min. fruiten. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. Bouillon en sherry erbij schenken en rijst al roerend aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en rijst tot gebruik afgedekt laten staan.

2

Oven voorverwarmen op 175 °C. Slagroom door risotto roeren en pan afgedekt in oven schuiven. Risotto in 40-45 min. gaar laten worden. Rest van boter, kaas en peterselie door risotto scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en risotto overdoen in schaal.

algemeen*Feestproduct van AH Excellent, zijn bijzondere artikelen die speciaal zijn ontwikkeld voor de feestdagen en slechts drie weken verkrijgbaar zijn.