bewaar
Kruidenrisotto met aardbeien en Parmaham
Kruidenrisotto met aardbeien en Parmaham
bewaar

Kruidenrisotto met aardbeien en Parmaham

40 min. bereiden
139waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

1

ui

1 pak

risottorijst

2 el

verse Italiaanse kruiden

100 ml

medium dry sherry

750 ml

kippenbouillon

500 g

aardbeien

25 g

roomboter

75 g

grano padano

1 zak

rucolasla

150 g

Parmaham

Aan de slag

In braadpan olie verhitten en ui zachtjes fruiten. Rijst erdoor scheppen en roerbakken tot alle korrels glanzen. Kruiden en sherry toevoegen. Sherry laten verdampen. Helft van bouillon toevoegen. Rijst in open pan in 20 min. zachtjes gaar laten worden. Regelmatig roeren, als bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen telkens nieuwe scheut bouillon toevoegen. Aardbeien schoonmaken en halveren, grote exemplaren in vieren snijden. Aardbeien laatste 5 min. door risotto scheppen en meewarmen. Boter en kaas voorzichtig door risotto roeren en risotto pittig op smaak brengen met peper. Deksel op pan leggen en risotto 3-5 min. laten staan. Rucola over vier diepe borden verdelen en aardbeienrisotto erop scheppen. Plakjes ham losjes op risotto draperen en rest van aardbeien erover verdelen.