bewaar
Crostini met gegrilde prei en pancetta
Crostini met gegrilde prei en pancetta
bewaar

Crostini met gegrilde prei en pancetta

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

12 personen

2 dunne

preien

2 el

olijfolie

12 plakjes

pancetta

2 el

peterselie

12

crostini

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Halveer de prei maar laat het worteleinde eraan zitten. Was het zand eruit en kook ze in een pan met ruim water en zout in 6 min. beetgaar. Laat de prei in een vergiet goed uitlekken.

2

Verhit de grillpan. Schep de olie en prei door elkaar en leg de prei in de grillpan. Gril de prei rondom mooi goudbruin. Snijd de prei in stukken van 5 cm lang.

3

Gril de plakjes pancetta in de grillpan goudbruin en krokant.

4

Leg op elke crostino een plakje pancetta en leg daarop stukjes prei. Strooi de peterselie over de prei en maal er wat peper over.

algemeenBasisrecept crostini: 1. Verwarm het grillelement van de oven voor. Snijd van beide kanten van 1 klein stokbrood (200 g) schuin een kontje weg. Snijd het brood schuin in 12 plakken. 2. Bestrijk de sneetjes brood heel dun met 1 el olie en spreid ze naast elkaar uit op een bakblik. 3. Schuif het blik 10 cm onder grill in de oven en rooster het brood in ca. 1 min. goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven. Keer de sneetjes brood en rooster de andere kant goudbruin. 4. Snijd 1 grote teen knoflook doormidden en wrijf het brood ermee in zodra het uit de oven komt.