bewaar
Waterzooi van vis met peultjes
Waterzooi van vis met peultjes
bewaar

Waterzooi van vis met peultjes

20 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

bosuitjes

4 stengels

bleekselderij

3 el

platte peterselie

1 el

verse tijmblaadjes

200 g

meervalfilet

200 g

zalmfilet

200 g

tilapiafilet

200 g

peultjes

100 g

boter

100 ml

droge witte wijn

1 pot

visfond

Aan de slag

1

Verdeel de bosui, bleekselderij, peterselie en tijm in een hapjespan. Leg de stukken vis en de peultjes ertussen en verdeel de blokjes boter erover. Strooi er zout naar smaak over en maal er royaal peper boven.

2

Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zo dat het vocht net tegen de kook aan blijft en laat de vis en groenten in ca. 10 min. gaar worden.

3

Verdeel de waterzooi over 4 warme diepe borden. Lekker met (kant-en-klare) crostini of sneetjes stokbrood.

tip

algemeenWaterzooi is een typisch Vlaams gerecht. 'Zooi' staat voor de heerlijke bouillon waar de vis en de eerste zomergroenten in worden gestoofd.