Ingrediënten
4 personen
3 dunne
preien
2 eetlepels
boter
½
visbouillontablet
100 ml
droge witte wijn
200 ml
crème fraîche
500 g
zalmfilet
1 zakje
verse dille
50 g
rauwe ham
Aan de slag
Prei schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden. In pan met dikke bodem boter verhitten en prei al omscheppend 3-4 min. bakken. Bouillontablet oplossen in 100 ml kokend water. Wijn en bouillon bij prei schenken en prei afgedekt 5 min. stoven. Crème fraîche door prei roeren. Zalm in 8 stukken snijden en in stoofvocht leggen. Dille boven pan grof in stukjes knippen. Vis afgedekt op laag vuur in 8 min. net gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamreepjes erover strooien. Lekker met korenpuntjes, maïspistolets of wit stokbrood.
Waterzooi van zalm en prei

hoofdgerecht
null personen
560 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Prei schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden. In pan met dikke bodem boter verhitten en prei al omscheppend 3-4 min. bakken. Bouillontablet oplossen in 100 ml kokend water. Wijn en bouillon bij prei schenken en prei afgedekt 5 min. stoven. Crème fraîche door prei roeren. Zalm in 8 stukken snijden en in stoofvocht leggen. Dille boven pan grof in stukjes knippen. Vis afgedekt op laag vuur in 8 min. net gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamreepjes erover strooien. Lekker met korenpuntjes, maïspistolets of wit stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 dunne preien
2 eetlepels boter
½ visbouillontablet
100 ml droge witte wijn
200 ml crème fraîche
500 g zalmfilet
1 zakje verse dille
50 g rauwe ham