Waterzooi van zalm en prei

Advertentie
Ingrediënten
- 3 dunne preien
- 2 eetlepels boter
- ½ visbouillontablet
- 100 ml droge witte wijn
- 200 ml crème fraîche
- 500 g zalmfilet
- 1 zakje verse dille (15 g)
- 50 g rauwe ham (in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Prei schoonmaken en in stukken van ca. 6 cm snijden. In pan met dikke bodem boter verhitten en prei al omscheppend 3-4 min. bakken. Bouillontablet oplossen in 100 ml kokend water. Wijn en bouillon bij prei schenken en prei afgedekt 5 min. stoven. Crème fraîche door prei roeren. Zalm in 8 stukken snijden en in stoofvocht leggen. Dille boven pan grof in stukjes knippen. Vis afgedekt op laag vuur in 8 min. net gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Hamreepjes erover strooien. Lekker met korenpuntjes, maïspistolets of wit stokbrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 560 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 4 g
- vet 46 g