bewaar
Omgekeerde ananastaart met kokos
Omgekeerde ananastaart met kokos
bewaar

Omgekeerde ananastaart met kokos

25 min. bereiden
45 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

10 porties

50 g

geraspte kokos

1 kleine

verse ananas

200 g

fijne suiker

150 g

boter

3

eieren

4 el

ananasjam

150 g

bloem

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm, doorsnede 26 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin. Laat de kokos op een bord afkoelen.

2

Snijd de ananas in plakken van 1 1/2 cm dik. Snijd de schil met harde kroontjes weg. Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.

3

Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm. Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm. Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand.

4

Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa. Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt. Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.

5

Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad. Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

6

Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.

algemeenDeze taart is ook lekker als dessert. Serveer de taart dan lauwwarm en geef er een bolletje slagroomijs bij.

algemeenLet op: verse ananas en zuivel gaan niet samen en gelatine levert geen resultaat; tenzij ananas eerst wordt geblancheerd. Een hele ananas bewaren? Niet in de koelkast!