Ingrediënten
4 personen
½
venkelknol
1½ el
citroensap
6 el
olijfolie extra vierge
1 mespunt
mosterd
4 porties
carpaccio
2 el
kappertjes
ijsklontjes
Aan de slag
Vul een bakje met water en ijsblokjes. Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken en leg ze 30 min. in het ijswater, zodat ze knapperig worden.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de carpaccio over 4 borden. Klop de dressing nog even door en lepel de helft van de dressing over het vlees. Dep de geschaafde venkel met keukenpapier droog. Verdeel de venkel en kappertjes over de carpaccio. Druppel de rest van de dressing over de borden en maal er zwarte peper over.
Carpaccio met venkel

voorgerecht
null personen
250 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Vul een bakje met water en ijsblokjes. Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken en leg ze 30 min. in het ijswater, zodat ze knapperig worden.
Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de carpaccio over 4 borden. Klop de dressing nog even door en lepel de helft van de dressing over het vlees. Dep de geschaafde venkel met keukenpapier droog. Verdeel de venkel en kappertjes over de carpaccio. Druppel de rest van de dressing over de borden en maal er zwarte peper over.
algemeen:Meng de dressing, kaas en pijnboompitten die soms bij de carpaccio verpakt zijn en voor dit recept niet worden gebruikt door een zakje rucola.
algemeen:Carpaccio en venkel smaken verrassend goed samen, de venkel geeft het voorgerecht een frisse noot. Niet zo dol op venkel? Kies dan plakjes radijs.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)½ venkelknol
1½ el citroensap
6 el olijfolie extra vierge
1 mespunt mosterd
4 porties carpaccio
2 el kappertjes
0 ijsklontjes