Carpaccio met venkel

250 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Vul een bakje met water en ijsblokjes. Schaaf de venkel in zo dun mogelijke plakken en leg ze 30 min. in het ijswater, zodat ze knapperig worden.

  2. Klop een dressing van het citroensap, de olie en de mosterd. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verdeel de carpaccio over 4 borden. Klop de dressing nog even door en lepel de helft van de dressing over het vlees. Dep de geschaafde venkel met keukenpapier droog. Verdeel de venkel en kappertjes over de carpaccio. Druppel de rest van de dressing over de borden en maal er zwarte peper over.

  • algemeenMeng de dressing, kaas en pijnboompitten die soms bij de carpaccio verpakt zijn en voor dit recept niet worden gebruikt door een zakje rucola.
  • algemeenCarpaccio en venkel smaken verrassend goed samen, de venkel geeft het voorgerecht een frisse noot. Niet zo dol op venkel? Kies dan plakjes radijs.

Gerelateerde recepten

Carpaccio met venkel

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig