bewaar
Pittige groenteburgers
Pittige groenteburgers
bewaar

Pittige groenteburgers

25 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

125 g

kastanjechampignons

2 sneetjes

volkorenbrood

1 blik

rode kidneybonen

1 el

tomatenpuree

1

ei

tabasco

1

rode ui

1 stengel

bleekselderij

1 el

verse tijm

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op hoog vuur bruin en laat het vocht verdampen. Bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.

2

Verkruimel de sneetjes brood (met korst) fijn in de keukenmachine. Voeg de bonen en tomatenpuree toe en pureer alles tot een dikke pasta. Meng het ei met 2 tl zout, en naar smaak tabasco door de puree.

3

Schep de puree in een kom en spatel de champignons, de ui, de bleekselderij en tijm door het bonenmengsel en vorm er 4 grote of 8 kleine burgers van.

4

Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de burgers op matig hoog vuur in ca. 5 min. mooi bruin en gaar. Keer ze voorzichtig met een spatel. Lekker met (zelfgemaakte) ketchup, frietjes en een gemengde salade.

algemeenServeer de burgers net zoals hamburgers. Bestrijk het snijvlak van 4 geroosterde broodjes met olie en gril ze onder de ovengrill lichtbruin. Leg een blaadje sla op de onderste helft van de broodjes, leg daarop de groenteburger, dan een plakjes tomaat en daarop (rode) uiringen. Schenk er een lepel knoflooksaus over en dek af met de bovenste helft van het broodje.