Groen­te­bur­gers

Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 725 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een burger van wel 4 soorten groente op een lekkere bol met tzatziki: dat is écht lekker. 4 personen
4 6

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper grof. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bloemkoolroosjes in stukjes van ca. een ½ cm.
  2. Verhit 2 el olie voor 4 personen in een koekenpan en bak de ui en gember 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika, bloemkool en vadouvan toe en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe. Meng het groentemengsel met de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en vorm een burger per persoon van het mengsel. Laat de burgers 30 min. afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.
  3. Doe de panko in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork. Haal de burgers eerst door het ei en daarna door de panko. Herhaal zodat de burgers dubbel gepaneerd zijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer halverwege.
  4. Halveer ondertussen de broodjes. Leg op elk broodje wat veldsla, een burger en verdeel de tzatziki erover. Dek af met de bovenkant en serveer direct.

variatietip:

Deze burgers zijn perfect om je restjes in te verwerken. Zoals een restje gekookte aardappelen en of restjes groenten.

bewaartip:

Je kunt de burgers tot het gebruik van de panko een dag vooruit maken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Groenteburgers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­bur­gers

1
1
  • 300 g vastkokende aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar. Giet af en stamp met een pureestamper grof.

2
2
  • 2 cm gember
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

3
3
  • 200 g bloemkoolroosjes

Snijd de bloemkoolroosjes in stukjes van ca. een ½ cm.

4
4
  • 2 el (arachide)olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en gember 3 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 35 g vadouvan
  • 150 g tuinerwten

Voeg de paprika, bloemkool en vadouvan toe en bak nog 10 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste 2 min. de tuinerwten toe.

6
6

Meng het groentemengsel met de gestampte aardappelen. Breng op smaak met peper en zout. Laat iets afkoelen en vorm een burger per persoon van het mengsel.

7
7

Laat de burgers 30 min. afgedekt met vershoudfolie opstijven in de koelkast.

8
8
  • 100 g panko breadcrumbs
  • 3 eieren

Doe de panko in een diep bord. Breek de eieren boven een ander diep bord en klop los met een vork.

9
9

Haal de burgers eerst door het ei en daarna door de panko. Herhaal zodat de burgers dubbel gepaneerd zijn.

10
10
  • 6 el (arachide)olie

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers in 10 min. op middelhoog vuur rondom goudbruin. Keer halverwege.

11
11
  • 4 bruine bollen
  • 35 g veldsla
  • 150 g tzatzikisalade

Halveer ondertussen de broodjes. Leg op elk broodje wat veldsla, een burger en verdeel de tzatziki erover. Dek af met de bovenkant en serveer direct.

variatietip:

Deze burgers zijn perfect om je restjes in te verwerken. Zoals een restje gekookte aardappelen en of restjes groenten.

bewaartip:

Je kunt de burgers tot het gebruik van de panko een dag vooruit maken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.