bewaar
Steak met pittige kruidenboter
Steak met pittige kruidenboter
bewaar

Steak met pittige kruidenboter

20 min. bereiden
30 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

8 personen

4 x 2

biefstukken

125 g

boter

3

ansjovisfilets

1 teen

knoflook

1

sjalot

2 el

platte peterselie

1 tl

kappertjes

2 tl

Dijon mosterd

½ tl

gedroogde tijm

½ tl

hot currypoeder

2 el

olijfolie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

1

Laat de biefstukken in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Meng ondertussen de boter met de ansjovis, de knoflook, de sjalot, de peterselie, de kappertjes, de mosterd, de tijm en het curry poeder. Breng op smaak met peper en zout. Schep op een stuk vershoudfolie, rol op tot een worstje en draai de uiteinden van het folie dicht. Leg tot gebruik in de koelkast, maar minimaal 30 min.

2

Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi ze met peper en zout. Verhit de grillpan en gril ze 4-5 min. Keer halverwege.

3

Verwijder het folie van de kruidenboter en snijd de boter in plakken. Serveer op de biefstuk. Lekker met de aardappel met ui.

tip

algemeenEet u met vier personen? U kunt dan de hoeveelheden van de ingrediënten halveren.

Vlees grillen

Instructievideo - 00:39 min.