bewaar
Paprikaquiche
Paprikaquiche
bewaar

Paprikaquiche

Geroosterde paprika, rauwe ham en amandelschaafsel. Dat is nog 'ns een bijzondere hartige taart.

15 min. bereiden
45 min. oventijd
213waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

465 g

geroosterde rode paprika's in pot

125 ml

crème fraîche

4

middelgrote eieren

1 tl

paprikapoeder

145 g

rauwe ham

55 g

amandelschaafsel

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Geroosterde paprika, rauwe ham en amandelschaafsel. Dat is nog 'ns een bijzondere hartige taart.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien en bekleed de vorm. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Pureer de helft van de paprika met crème fraîche, losgeklopte eieren, het paprikapoeder en peper.

2

Verdeel dit met de ham en de rest van de paprikareepjes in de vorm. Bestrooi met de amandelen. Bak ca. 45 min. goudbruin in de oven.

serveertipSeveer met witlofsalade voor een volwaardige maaltijd (zie recept elders op ah.nl/recepten)

bewaartipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Bakvormen bekleden

Instructievideo - 02:06 min.