bewaar
Broccoliquiche
Broccoliquiche
bewaar

Broccoliquiche

Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?

20 min. bereiden
45 min. oventijd
850waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 plakjes

deeg voor hartige taart

500 g

broccoli

200 g

roombrie

75 g

ongezouten cashewnoten

4

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • quichevorm (Ø 24 cm)

Onder een dakje van brie schuilt een romige vulling van broccoli en crunchy cashewnoten. Krijg je al trek?

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 180 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bekleed de vorm met het deeg. Snijd de broccoli in roosjes en de brie in plakken.

2

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de broccoli in 4 min. beetgaar. Giet de broccoli af, laat een beetje afkoelen en verdeel de roosjes over de quichevorm. Strooi de cashewnoten erover.

3

Klop de eieren los met de slagroom, peper en zout. Schenk het mengsel in de quichevorm. Verdeel de brie erover en bak ca. 45 min. in de oven.

tip

combinatietipMet een salade van avocado met citroensap een volwaardige maaltijd.

bereidingstipJe kunt de quiche 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 20 min. in de oven op 160 °C. Koud ook lekker.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo - 02:21 min.