Mon­Chou-taart

Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd!

  • gebak
  • 8 stuks
  • 575 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. wachten
(1.510) waardeer
gebak Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd! 8 stuks
4 1.510

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen.
  2. Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los. Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  3. Snijd de bananen in plakjes en verdeel over het roomkaasmengsel. Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 160 mg
Tags
Ook te zien in

MonChou-taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mon­Chou-taart

1
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 225 g bosbessenjam

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door.

2
  • 200 g theebiscuits

Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de biscuit ook in een plastic zak (niet dichtmaken) doen en met een deegroller verkruimelen.

3

Meng de biscuit met het boter-jammengsel.

4

Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen.

5
  • 200 g roomkaas naturel
  • 125 g witte basterdsuiker

Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los.

6
  • 250 ml verse slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • 8 g slagroomversteviger

Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas.

7

Verdeel het mengsel over de taartbodem.

8
  • 3 bananen

Snijd de bananen in plakjes en verdeel over het roomkaasmengsel.

9
  • 430 g Hak taart & vlaaifruit kersen in blik

Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.