Ri­sot­to­rijst met kip en man­go

Wat fruit in een gerecht doet wonderen: smúllen dat de kleintjes doen!

(136) waardeer
hoofdgerecht Wat fruit in een gerecht doet wonderen: smúllen dat de kleintjes doen! 4 personen
3 136

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glanzen.
  2. Voeg het water met het bouillontablet toe en kook de rijst in ca. 20 min. gaar. Maak intussen het bosuitje schoon en snijd in ringetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  3. Snijd de kipfilet in schuine plakjes. Schep als de rijst gaar is de kip, bosui en mango erdoor en warm even mee. Rasp de rookkaas erboven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 30-31

Risottorijst met kip en mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to­rijst met kip en man­go

1
1
  • 1 rode ui
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 300 g risottorijst

Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glanzen.

2
2
  • 1 vleesbouillontablet
  • 900 ml water
  • 3 bosuien
  • 1 rijpe mango

Voeg het water met het bouillontablet toe en kook de rijst in ca. 20 min. gaar. Maak intussen het bosuitje schoon en snijd in ringetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

3
3
  • 250 g kipfilets fumé
  • 50 g rookkaas

Snijd de kipfilet in schuine plakjes. Schep als de rijst gaar is de kip, bosui en mango erdoor en warm even mee. Rasp de rookkaas erboven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.