bewaar
Risottorijst met kip en mango
Risottorijst met kip en mango
bewaar

Risottorijst met kip en mango

Wat fruit in een gerecht doet wonderen: smúllen dat de kleintjes doen!

30 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

3 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

1

vleesbouillontablet

900 ml

water

3

bosuien

1

rijpe mango

250 g

kipfilet fumé

50 g

rookkaas

Wat fruit in een gerecht doet wonderen: smúllen dat de kleintjes doen!

Aan de slag

1

Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan de olijfolie. Bak de ui ca. 2 min. zachtjes. Voeg de rijst toe en bak mee tot de korrels glanzen.

2

Voeg het water met het bouillontablet toe en kook de rijst in ca. 20 min. gaar. Maak intussen het bosuitje schoon en snijd in ringetjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

3

Snijd de kipfilet in schuine plakjes. Schep als de rijst gaar is de kip, bosui en mango erdoor en warm even mee. Rasp de rookkaas erboven.