Paprikataart met kaas
Hartige taart met een vulling van twee soorten kaas. Dubbel zo lekker!

Advertentie
Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 ui
- 1 zak paprikamix
- 3 el traditionele olijfolie
- 150 g Roquefort blauwaderkaas 52+
- 2 middelgrote eieren
- 194 ml Mon Chou zacht & luchtig
Keukenspullen
- springvorm (∅ 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, was de paprika's en snijd in kleine blokjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Verkruimel de roquefort erboven en vermeng. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Verdeel het paprikamengsel over de bodem. Klop de eieren los met de MonChou en schenk over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker met friséesla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 28 g
-
vet 44 g
waarvan verzadigd 22 g - natrium 940 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Paprikataart met kaas
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Paprikataart met kaas
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- 5 plakjes diepvries bladerdeeg
- 1 ui
- 1 zak paprikamix
Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui, was de paprika's en snijd in kleine blokjes.
- 3 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin de ui en paprika ca. 3 min. Breng op smaak met peper en zout.
- 150 g Roquefort blauwaderkaas 52+
Verkruimel de roquefort erboven en vermeng. Vet de springvorm in en bekleed met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- 2 middelgrote eieren
- 194 ml Mon Chou zacht & luchtig
Verdeel het paprikamengsel over de bodem. Klop de eieren los met de mon chou en schenk over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
Lekker met friséesla.