Kaas­taart met to­maat en olij­ven

Meer dan tomaten, kaas en olijven heeft een goede hartige taart ook helemaal niet nodig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(309) waardeer
hollands hoofdgerecht Meer dan tomaten, kaas en olijven heeft een goede hartige taart ook helemaal niet nodig. 4 personen
4 309

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de MonChou en kaas. Vet de quichevorm in en bekleed met bladerdeeg.
  2. Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel. Maak de tomaatjes schoon. Schep de olijven en tomaatjes door het kaasmengsel en schenk in de vorm. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met gemengde groene salade en balsamicodressing.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 26 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2003 week 42-43

Kaastaart met tomaat en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­taart met to­maat en olij­ven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 6 plakken diepvries bladerdeeg
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g Mon Chou zacht & luchtig
  • 200 g parrano snippers

Laat het bladerdeeg ontdooien. Klop de eieren los met de mon chou en kaas. Vet de quichevorm in en bekleed met bladerdeeg.

3
3
  • 3 el paneermeel
  • 500 g cherrytomaten

Prik de bodem in met een vork en bestrooi met paneermeel. Maak de tomaatjes schoon.

4
4
  • 75 g groene olijven zonder pit

Schep de olijven en tomaatjes door het kaasmengsel en schenk in de vorm. Bak de taart in ca. 30 min. in het midden van de oven gaar.

combinatietip:

Lekker met gemengde groene salade en balsamicodressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.