bewaar
Boerenkoolstamp met kruidenroomkaas
Boerenkoolstamp met kruidenroomkaas
bewaar

Boerenkoolstamp met kruidenroomkaas

Rijkgevuld en pittig van smaak. Stamppot nieuwe stijl!

15 min. bereiden
pittig
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

krieltjes

1

rode paprika

1

rode peper

300 g

gesneden boerenkool

2

rode uien

2 el

traditionele olijfolie

150 g

vegetarische spekreepjes

200 g

Mon Chou zacht & luchtig

2 el

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Rijkgevuld en pittig van smaak. Stamppot nieuwe stijl!

Aan de slag

1

Halveer de grote krieltjes. Snijd het kapje van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd het vruchtvlees in dunne ringen. Kook de krieltjes samen met de boerenkool, paprika en rode peper in water met zout in 12 min. gaar.

2

Snijd ondertussen de uien in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en spekreepjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Meng ondertussen de roomkaas met de Italiaanse kruiden.

3

Giet het boerenkoolmengsel af en stamp grof met 2/3 van de kruidenroomkaas met de pureestamper. Schep de ui en spekreepjes erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de rest van de kruidenroomkaas.

tip

variatietipLiever vlees? Vervang de vegetarische spekreepjes door 150 g baconreepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.