bewaar
Basmatirijst met pittige kool
Basmatirijst met pittige kool
bewaar

Basmatirijst met pittige kool

25 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

basmatirijst

1 kleine

rode peper

1 kleine

rode paprika

4 eetlepels

zonnebloemolie

2 schaaltjes

cajunvleesreepjes

2 zakken

panklare spitskool

zout en peper

50 g

ongezouten pinda's

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. In wok of braadpan olie verhitten. Cajunreepjes in ca. 7 minuten bruin bakken. Paprika en peperreepjes toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Garneren met pinda's. Rijst erbij serveren.