bewaar
Nasi met kool en satésaus
Nasi met kool en satésaus
bewaar

Nasi met kool en satésaus

20 min. bereiden
63waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

zilvervliesrijst

1

ui

1 zakje

bosuitjes

4 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

gesneden spitskool

1 zak

peen julienne

2

eieren

½ emmer

kant-en-klare satésaus

½ zakje

ongezouten pinda's

1 zakje

nasimix

Aan de slag

Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Bosui wassen en in ringen snijden. In braadpan 3 el olie verhitten en ui fruiten. Kool en peen toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en ei in 3 min. aan beide zijden gaarbakken. In pannetje satésaus verwarmen en met helft van pinda's mengen. Ei in stukjes snijden en met rijst, nasimix, 1 dl water en groenten mengen. Rijstmengsel over vier borden verdelen en satésaus erover schenken. Met rest van pinda's en bosui garneren. Lekker met augurkjes.