Ingrediënten
4 personen
1 pak
zilvervliesrijst
1
ui
1 zakje
bosuitjes
4 eetlepels
zonnebloemolie
1 zak
gesneden spitskool
1 zak
peen julienne
2
eieren
½ emmer
kant-en-klare satésaus
½ zakje
ongezouten pinda's
1 zakje
nasimix
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Bosui wassen en in ringen snijden. In braadpan 3 el olie verhitten en ui fruiten. Kool en peen toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en ei in 3 min. aan beide zijden gaarbakken. In pannetje satésaus verwarmen en met helft van pinda's mengen. Ei in stukjes snijden en met rijst, nasimix, 1 dl water en groenten mengen. Rijstmengsel over vier borden verdelen en satésaus erover schenken. Met rest van pinda's en bosui garneren. Lekker met augurkjes.
Nasi met kool en satésaus

hoofdgerecht
null personen
940 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken. Ui pellen en snipperen. Bosui wassen en in ringen snijden. In braadpan 3 el olie verhitten en ui fruiten. Kool en peen toevoegen en ca. 5 minuten bakken. Eieren met zout en peper loskloppen. Rest van olie in koekenpan verhitten en ei in 3 min. aan beide zijden gaarbakken. In pannetje satésaus verwarmen en met helft van pinda's mengen. Ei in stukjes snijden en met rijst, nasimix, 1 dl water en groenten mengen. Rijstmengsel over vier borden verdelen en satésaus erover schenken. Met rest van pinda's en bosui garneren. Lekker met augurkjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 pak zilvervliesrijst
1 ui
1 zakje bosuitjes
4 eetlepels zonnebloemolie
1 zak gesneden spitskool
1 zak peen julienne
2 eieren
½ emmer kant-en-klare satésaus
½ zakje ongezouten pinda's
1 zakje nasimix