bewaar
Lauwwarme snijbonensalade
Lauwwarme snijbonensalade
bewaar

Lauwwarme snijbonensalade

20 min. bereiden
47waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

1 zak

snijbonen

3

sjalotten

4 el

olijfolie

2 el

wittewijnazijn

1 bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Kook de eieren in 7 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en snijd ze in parten.

2

Snijd de snijbonen in schuine stukken van ca. 4 cm en kook ze in water met wat zout in 5 min. beetgaar. Giet af.

3

Meng de bonen met de sjalotten, de olie en de azijn. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de peterselie. Serveer met de partjes ei. Lekker met vegetarische balletjes en aardappelpuree.

tip

algemeenU kunt de bonen 's ochtends al bereiden. Meng alleen de azijn er op het laatste moment door, anders verkleuren de bonen. U kunt ze op kamertemperatuur eten of 5 min. in een pannetje op laag vuur opwarmen.