Frisée-snijbonensalade met citroenolijven

Advertentie
Ingrediënten
- 400 g snijbonen
- 3 eetlepels citroensap
- 1 theelepel scherpe mosterd
- 3 eetlepels walnootolie
- 3 eetlepels olijfolie
- 50 g walnoten (in stukjes gebroken)
- 1 blikje citroenolijven (200 g)
- 1 zak gemengde ijsbergsla met frisée (200 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen. Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Friséesla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.
Tip:
Vervang de walnoten door knapperige (knoflook)croutons.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 265 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 5 g
- vet 26 g