bewaar
Frisée-snijbonensalade met citroenolijven
Frisée-snijbonensalade met citroenolijven
bewaar

Frisée-snijbonensalade met citroenolijven

15 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

snijbonen

3 eetlepels

citroensap

1 theelepel

scherpe mosterd

3 eetlepels

walnootolie

3 eetlepels

olijfolie

50 g

walnoten

1 blikje

citroenolijven

1 zak

gemengde ijsbergsla met frisée

Aan de slag

Snijbonen diagonaal in stukken van 3 cm snijden. Snijboonruiten in 3 min. beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. In slakom dressing kloppen van citroensap, mosterd, walnoot- en olijfolie. Op smaak brengen met zout en peper. Walnoten kort roosteren in droge koekenpan en op bord laten afkoelen. Olijven halveren en met snijbonen door dressing scheppen. Friséesla door snijbonen mengen. Walnoten boven salade in stukjes breken.

tip

algemeenVervang de walnoten door knapperige (knoflook)croutons.