Curry van courgette
Boordevol smaak dankzij de verse gember, kaneel en komijn.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 courgette
- 4 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 2 cm verse gember (biologisch)
- 3 tenen knoflook
- 1 kaneelstokje (zakje)
- 1 tl komijnzaad
- 1 rode peper
- 3 tomaten
- 15 g verse koriander
Advertentie
Bereiden
- Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak op hoog vuur 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de ui op middelhoog vuur 5 min.
- Schil de gember. Snijd de gember en de knoflook fijn. Voeg de gember en de knoflook toe aan de ui, het kaneelstokje en komijnzaad en bak nog 3 min.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de peper met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 min. op laag vuur.
- Snijd de koriander grof. Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.

Rode peper schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 165 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 13 g
-
vet 10 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 5 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Curry van courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Curry van courgette
- 2 courgette
- 2 el zonnebloemolie
Snijd de courgette in stukken van 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak op hoog vuur 4 min. rondom bruin. Neem uit de pan en houd apart.
- 2 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 2 cm verse gember
- 3 tenen knoflook
- 1 kaneelstokje
- 1 tl komijnzaad
- 1 rode peper
- 3 tomaten
Snijd de tomaat in stukjes. Voeg de peper met de tomaat toe aan het ui-specerijenmengsel en bak 15 min. op laag vuur.
- 15 g verse koriander
Snijd de koriander grof. Doe de courgette terug in de pan en bak nog 3 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met de koriander.