Crè­me van lin­zen en ro­de cur­ry van Den­nis Huw­aë

Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst.

(4) waardeer
bijgerecht Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst. 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de flespompoen toe en fruit 10 min. Snijd de courgette en paprika in stukjes van 2 cm, snijd de peper met zaadlijsten fijn. Voeg de courgette, de rode peper en de rode paprika toe en fruit 5 min. Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe en laat de groenten hierin garen. Dit duurt ca. 10 min.
  2. Kook ondertussen de rode linzen gaar en giet af. Snijd ondertussen de koriander grof. Neem de pan groentecurry van het vuur, voeg de linzen en de koriander toe en laat met de deksel op de pan 30 min. trekken. Pureer de curry in de blender tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met de sojasaus en de vissaus.

Tip:

Rode linzen zijn alleen verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt ze vervangen door bruine of groene linzen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Crème van linzen en rode curry van Dennis Huwaë

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Crè­me van lin­zen en ro­de cur­ry van Den­nis Huw­aë

1
1
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 g flespompoenen

Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm.

2
2
  • 1 el arachideolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de flespompoen toe en fruit 10 min.

3
3
  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • 1 rode peper

Snijd de courgette en paprika in stukjes van 2 cm, snijd de peper met zaadlijsten fijn. Voeg de courgette, de rode peper en de rode paprika toe en fruit 5 min.

4
4
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 tl rode currypasta
  • 75 g rode linzen

Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe en laat de groenten hierin garen. Dit duurt ca. 10 min. Kook ondertussen de rode linzen gaar en giet af.

5
5
  • 15 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander grof. Neem de pan groentecurry van het vuur, voeg de linzen en de koriander toe en laat met de deksel op de pan 30 min. trekken.

6
6
  • 2 tl sojasaus less salt
  • 1 tl vissaus

Pureer de curry in de blender tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met de sojasaus en de vissaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.