bewaar
Komijn-kipkluifjes
Komijn-kipkluifjes
bewaar

Komijn-kipkluifjes

30 min. bereiden
1 uur wachten
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 ml

karnemelk

3 el

gemalen komijn (djinten)

2 tenen

knoflook

8

kipdrumsticks

400 ml

zonnebloemolie

6 el

bloem

1

citroen

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

1

Meng de karnemelk met 1 el komijn en de knoflook in een kom. Voeg de kip toe en laat minstens 1 uur marineren. Schep regelmatig om.

2

Verhit de frituurpan tot 170 °C. Strooi de bloem met de rest van de komijn op een bord. Neem de drumsticks uit de marinade en bestrooi met zout. Haal door de bloem en schud overtollige bloem af. Frituur de drumsticks in 12-15 min. Keer regelmatig.

3

Laat de kip uitlekken op keukenpapier. Serveer met een partje citroen.

algemeenU kunt de kip een paar uur van tevoren marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 2 en 3.