bewaar
Lamsrack met komijn
Lamsrack met komijn
bewaar

Lamsrack met komijn

25 min. bereiden
30 min. wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

olijfolie

½ el

gemalen komijn (djinten)

1 tl

zwarte peper

2

lamsracks

Aan de slag

1

Meng in een kommetje de knoflook met de olie, komijn en peper en wrijf de lamsracks in met dit mengsel. Laat de lamsracks 30 min. bij kamertemperatuur marineren.

2

Verhit de grillpan of de barbecue voor. Leg de lamsracks in de pan of op het rooster van de barbecue en rooster ze op een matig hoog vuur in ca. 15 min. mooi bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Keer de lamsracks regelmatig met een tang.

3

Leg de lamsracks in een (warme) schaal, dek ze af met aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten. Snijd de ribbetjes los en verdeel ze over 4 borden.

4

Lekker met geroosterde krieltjes en een salade met tomaten en olijven.

tip

algemeenRegelmatig keren geldt als belangrijke regel bij lamsracks. Zo worden ze gelijkmatig bruin vanbuiten en mooi rosé vanbinnen.

algemeenKook 500 g krieltjes in de schil 10 min. in water met zout. Laat ze goed uitlekken. Meng 2 el olie en wat zeezout erdoor en rooster ze in een droge koekenpan of in een grillmand op de barbecue al omscheppend goudbruin.