bewaar
Kipdrumsticks met komijn en citroen
Kipdrumsticks met komijn en citroen
bewaar

Kipdrumsticks met komijn en citroen

Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn.

20 min. bereiden
50 min. oventijd
pittig
19waarderingen

Ingrediënten

12 personen

1

rode peper

1

citroen

2 tl

gemalen komijn

2 tl

gedroogde rozemarijn

4 el

koolzaadolie

2 el

vloeibare honing

1½ kg

kipdrumsticks

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 40 cm)

Als je van pit houdt. Met rode peper, komijn en rozemarijn.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de rode peper fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Pers de helft uit. Meng het sap, rasp, de komijn, rode peper, rozemarijn, olie en honing in een kom.

2

Zorg dat de kipdrumsticks op kamertemperatuur zijn. Leg de drumsticks in de ovenschaal. Schep om met de marinade en bestrooi met zout. Bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Schep elke 15 min. om.

3

Neem de kip uit de schaal en houd warm onder aluminiumfolie. Schenk het achtergebleven vocht in een steelpan en laat 5 min. inkoken. Serveer als saus bij de kip.

variatietipIn plaats van 1 rode peper kun je ook 2 tl AH Excellent Kruidengemak rode peper (tube 75 g) gebruiken.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.