bewaar
Chickenwrap met chilibonenpuree
Chickenwrap met chilibonenpuree
bewaar

Chickenwrap met chilibonenpuree

Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

15 min. bereiden
15 min. wachten
62waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kipfilet

2 tl

paprikapoeder

3 el

traditionele olijfolie

1

groene paprika

400 g

chilibonen in blik

4

tortillawraps

250 g

cherrytomaten

1

avocado

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

  • staafmixer

Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.

3

Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.