Chickenwrap met chilibonenpuree
Dit Mexicaanse gerecht heeft een extra pluspunt: naast dat het snel klaar én heel lekker is, wordt er geen lactose gebruikt.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g kipfilet (in reepjes)
- 2 tl paprikapoeder
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 groene paprika
- 400 g chilibonen in blik
- 4 tortillawraps
- 250 g cherrytomaten
- 1 avocado
Keukenspullen
- ovenschaal (30 x 20 cm)
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min. Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.
- Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 460 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 40 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Chickenwrap met chilibonenpuree
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chickenwrap met chilibonenpuree
- 300 g kipfilet
- 2 tl paprikapoeder
- 3 el traditionele olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de kip met het paprikapoeder. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip 2 min.
- 1 groene paprika
Snijd ondertussen de paprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan de kip en bak nog 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 400 g chilibonen in blik
- 4 tortillawraps
Doe de bonen met het vocht in een kom en pureer met de staafmixer. Verdeel de puree over de tortilla’s. Verdeel het kipmengsel erover en rol op. Leg in de ovenschaal en zet ca. 15 min. in de oven.
- 250 g cherrytomaten
- 1 avocado
Snijd de tomaten in kwarten en de avocado in blokjes. Meng de tomaten met de avocado, peper en zout. Haal de wraps uit de oven, halveer ze en verdeel over de borden. Schep de avocadosalsa ernaast.