bewaar
Tortillapizza's
Tortillapizza's
bewaar

Tortillapizza's

Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept.

20 min. bereiden
8 min. oventijd
58waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4

tortillawraps

2

middelgrote eieren

1

limoen

15 g

verse koriander

30 g

gezouten cashewnoten

3 el

extra vierge olijfolie

1

eetrijpe avocado

125 g

cherrytomaten

150 g

mais in blik

1 kropje

babyromainesla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • staafmixer met beker

Maak van het avondeten een Mexicaans feestje met dit vegetarische toprecept.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de wraps over 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak ca. 8 min. in de oven (of bak de wraps in 2 delen op 1 bakplaat).

2

Breng ondertussen een pan water aan de kook. Doe de eieren erin en kook in 6 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3

Halveer de limoen. Pers een helft uit en snijd de andere in partjes. Doe het limoensap, de koriander, noten en olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een salsa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de cherrytomaten en laat de maiskorrels uitlekken. Snijd de sla in reepjes.

5

Neem de wraps uit de oven en bestrijk met de koriandersalsa. Verdeel de avocado, tomaat, mais en sla erover. Leg op elke tortillapizza een ½ ei. Serveer met de limoenpartjes.

combinatietipLekker met pittige chilisaus.