Tortilla's met tonijnsalade
Het leuke aan dit recept: je zet bakjes met ingrediënten op tafel, en iedereen vult zelf zijn eigen tortilla.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g mais in blik
- 320 g tonijnmoot in olijfolie
- 340 g zilveruitjes zoetzuur
- 8 tortillawraps
- 2 jalapeñopepers
- 15 g verse koriander
- 2 avocado's
- 200 g krop ijsbergsla
Keukenspullen
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.
- Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.
- Snijd ondertussen het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes. Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.
variatietip:
Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 810 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 87 g
-
vet 33 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.490 mg
- vezels 11 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tortilla's met tonijnsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tortilla's met tonijnsalade
- 300 g mais in blik
- 320 g tonijnmoot in olijfolie
Doe de mais in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olie op.
- 340 g zilveruitjes zoetzuur
Meng de mais, tonijn en opgevangen olie met de zilveruitjes en 4 el vocht uit het potje zilveruitjes. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 8 tortillawraps
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de tortilla's 2 min. of tot ze mooie grillstrepen krijgen. Keer halverwege.
- 2 jalapeñopepers
- 15 g verse koriander
Snijd de peper in ringetjes en de koriander grof.
- 2 avocado's
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Schep de peper, koriander en avocado door elkaar tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g krop ijsbergsla
Serveer de tortilla's, tonijnsalade, avocadosalsa en ijsbergsla in aparte schaaltjes.
variatietip:
Houd je van pittig? Laat dan de zaadlijsten van de jalapenopeper zitten.