Rijst met pistachenoten

Advertentie
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 300 g langkorrelrijst (pak a 500 g)
- 1 dl sinaasappelsap (pak a 1 liter)
- 1 groentebouillontablet
- 3 nectarines
- 2 zakjes gepelde pistachenoten (a 50 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uien pellen en snipperen. In braadpan olie verhitten. Ui met kaneel ca. 3 minuten bakken. Rijst toevoegen en ca. 2 minuten al omscheppend meebakken. Sinaasappelsap, 600 ml water en groentebouillontablet toevoegen. Geheel aan kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Nectarines schillen, pit verwijderen en in blokjes snijden. Nectarines en pistachenootjes door rijst scheppen en direct serveren. Lekker met salade van kropsla.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 365 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 35 g
- vet 21 g