bewaar
Krokante kip met spinazie
Krokante kip met spinazie
bewaar

Krokante kip met spinazie

Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

550 g

kipfilet

1 el

kipkruiden met zout

1

middelgroot ei

100 g

naturel chips

75 g

gemalen oude kaas

450 g

diepvries spinazie

180 g

aardappelpuree à  la minute naturel

20

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de kipfilets en bestrooi met kipkruiden. Klop het ei los. Verkruimel de chips. Haal de kip door het ei en de chips.

2

Leg de kip in een ovenvaste schaal en bestrooi met kaas. Plaats de kip in het midden van de oven. Laat de kip in ca. 20 min, gaar en goudbruin worden. Bereid intussen de spinazie en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3

Snijd de olijven in ringetjes. Schep de olijven door de puree. Serveer de krokante kip met de aardappelpuree en de spinazie.