Krokante kip met spinazie

Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg.

530 kcal

10 min. bereiden, 20 min. oventijd

3.1/5

(49)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 550 gram kipfilet

    kipfilet

  • 1 eetlepel kipkruiden met zout

    kipkruiden met zout

  • 1 middelgroot ei

    middelgroot ei

  • 100 gram naturel chips

    naturel chips

  • 75 gram gemalen oude kaas

    gemalen oude kaas

  • 450 gram diepvries spinazie

    diepvries spinazie

  • 180 gram aardappelpuree à  la minute naturel

    aardappelpuree à  la minute naturel

  • 20 zwarte olijven zonder pit

    zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)


2001 week 32-33 - 2001 week 32-33

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Halveer de kipfilets en bestrooi met kipkruiden. Klop het ei los. Verkruimel de chips. Haal de kip door het ei en de chips.

  2. Leg de kip in een ovenvaste schaal en bestrooi met kaas. Plaats de kip in het midden van de oven. Laat de kip in ca. 20 min, gaar en goudbruin worden. Bereid intussen de spinazie en aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Snijd de olijven in ringetjes. Schep de olijven door de puree. Serveer de krokante kip met de aardappelpuree en de spinazie.

Wat vond je van dit recept?

Krokante kip met spinazie

Zet je kids dit gerecht voor en ze eten zeker hun bord leeg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig