bewaar
Romige aardappel-kaassoufflé
Romige aardappel-kaassoufflé
bewaar

Romige aardappel-kaassoufflé

30 min. bereiden
40 min. wachten
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

aardappelpuree à la minute naturel

1 pakje

koksroom

6

eieren

1 zakje

gemalen oude kaas

800 g

broccoli

8

zongedroogde tomaten in olie

12

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • soufflévorm ( inhoud ca. 2,5 liter), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Aardappelpuree bereiden met koksroom en 550 ml water. Eieren scheiden (let op, er mag geen eigeel in het eiwit zitten). Eiwitten stijfkloppen. Aardappelpuree mengen met eierdooiers en kaas. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten voorzichtig door aardappelmengsel scheppen en overdoen in ingevette soufflévorm. Vorm in midden van oven plaatsen en soufflé in 40 min. gaarbakken. Broccoli schoonmaken en in stukjes snijden. Broccoli in weinig water in 8 min. beetgaar koken en afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Olijven in plakjes snijden. Broccoli mengen met tomaatreepjes, olijven en 2 el olie (van tomaten). Soufflé serveren met broccoli.