bewaar
Kipfilet met citroen-olijvenjus
Kipfilet met citroen-olijvenjus
bewaar

Kipfilet met citroen-olijvenjus

15 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

boter of margarine

4

enkele kipfilets

3 theelepels

kipkruiden

8 dunne

preistronken

1

citroen

50 g

zwarte olijven zonder pit

2 zakjes

aardappelpuree à la minute

Aan de slag

In pan 2 eetlepels boter verhitten. Kipfilets rondom met kipkruiden bestrooien. Kipfilets in ca. 12 minuten bruin bakken, af en toe keren. Intussen prei wassen, schoonmaken en in stukken van ca. 5 cm snijden. In andere pan rest van boter verhitten. Prei in ca. 10 minuten op laag vuur beetgaar bakken. Citroen uitpersen. Olijven in stukjes snijden. Puree volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Kipfilets uit pan op borden leggen. Door achtergebleven bakvet in pan citroensap, olijven en 2 eetlepels water roeren, aanbaksels losroeren. Puree en prei naast kip op borden scheppen, citroen-olijvenjus erover scheppen.