Meergranenrijst met vegetarische chilisaus
560 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
275 g
2 el
375 g
1
1 zak
130 ml
400 g
2 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2010 week 34-35 - 2010 week 34-35
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Roer de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.
- algemeenDe rest van de chilisaus smaakt ook goed als dressing voor een tomaten-uisalade.
Meergranenrijst met vegetarische chilisaus

hoofdgerecht
4 personen
560 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de tofu 3 min. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
Schenk de chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Roer de munt erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de rijst in 4 kommen en verdeel er de chilisaus over.
algemeen:De rest van de chilisaus smaakt ook goed als dressing voor een tomaten-uisalade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
275 g meergranenrijst
2 el traditionele olijfolie
375 g tofu naturel
1 ui
1 zak paprikamix
130 ml chilisaus
400 g kikkererwten in blik
2 el verse munt




