bewaar
Paddenstoelenstroganoff met meergranenrijst
Paddenstoelenstroganoff met meergranenrijst
bewaar

Paddenstoelenstroganoff met meergranenrijst

Bijzonder: vega stroganoff van champignons.

15 min. bereiden
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

meergranenrijst

400 g

verse gesneden snijbonen

400 g

kastanjechampignon

25 g

ongezouten roomboter

1 el

tomatenpuree

1 el

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Bijzonder: vega stroganoff van champignons.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de rijst en eventueel zout toe en breng opnieuw aan de kook. Laat 8 min. doorkoken op laag vuur. Draai het vuur uit, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.

2

Breng ondertussen nog een pan water aan de kook, voeg de snijbonen toe en kook ze in 5 min. beetgaar. Giet af.

3

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in 3 min. goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 min. mee. Zet het vuur laag en bak ook de bloem 1 min. mee. Schenk al roerend de slagroom erbij en laat op laag vuur 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Laat de kappertjes uitlekken en bestrooi de paddenstoelenstroganoff ermee. Serveer met de rijst en de snijbonen.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.