Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

(272) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 272

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de pastasaus met de crème fraîche en de Italiaanse kruiden. Snijd de basilicum fijn, maar bewaar wat blaadjes ter garnering. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de uitgelekte pasta met de pastasaus en het basilicum. Schep het mengsel in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en leg op de pasta. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaatjes. Zet de pasta ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de basilicumblaadjes.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Pasta uit de oven met cherry tomaten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta uit de oven met cher­ry to­ma­ten

1
1
  • 300 g volkorenpenne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 390 g pastasaus sugo basilicum
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 15 g verse basilicum

Meng ondertussen de pastasaus met de crème fraîche en de Italiaanse kruiden. Snijd de basilicum fijn, maar bewaar wat blaadjes ter garnering.

3
3

Verwarm de oven voor op 200 °C.

4
4

Laat de pasta uitlekken en meng met de pastasaus en het basilicum. Schep het mengsel in een ovenschaal.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g mozzarella

Halveer de cherrytomaten en leg op de pasta. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaatjes.

6
6

Zet de pasta ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de basilicumblaadjes.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.