Pasta uit de oven met cherry tomaten

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g volkorenpenne
- 390 g pastasaus sugo basilicum
- 125 ml crème fraîche
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 15 g verse basilicum
- 250 g cherrytomaten
- 250 g mozzarella
Keukenspullen
- ovenschaal (20 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen de pastasaus met de crème fraîche en de Italiaanse kruiden. Snijd de basilicum fijn, maar bewaar wat blaadjes ter garnering. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng de uitgelekte pasta met de pastasaus en het basilicum. Schep het mengsel in een ovenschaal. Halveer de cherrytomaten en leg op de pasta. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaatjes. Zet de pasta ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de basilicumblaadjes.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Pasta uit de oven met cherry tomaten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta uit de oven met cherry tomaten
- 300 g volkorenpenne
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 390 g pastasaus sugo basilicum
- 125 ml crème fraîche
- 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 15 g verse basilicum
Meng ondertussen de pastasaus met de crème fraîche en de Italiaanse kruiden. Snijd de basilicum fijn, maar bewaar wat blaadjes ter garnering.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Laat de pasta uitlekken en meng met de pastasaus en het basilicum. Schep het mengsel in een ovenschaal.
- 250 g cherrytomaten
- 250 g mozzarella
Halveer de cherrytomaten en leg op de pasta. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel over de tomaatjes.
Zet de pasta ca. 15 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Garneer met de basilicumblaadjes.
combinatietip:
Lekker met een groene salade.