bewaar
Witlof met kip en tomatensaus
Witlof met kip en tomatensaus
bewaar

Witlof met kip en tomatensaus

Met mozzarella tomaat en basilicum gaat onze witlof op de Italiaanse toer.

15 min. bereiden
20 min. oventijd
275waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

witlof

390 g

pastasaus sugo basilicum

8 g

verse basilicum

200 g

flinterdun gesneden kipfilet

125 g

mozzarella

300 g

tagliatelle

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Met mozzarella tomaat en basilicum gaat onze witlof op de Italiaanse toer.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en halveer het witlof in de lengte. Verwijder de harde kern. Kook het lof 5 min. in water met zout. Laat uitlekken.

2

Schenk de pastasaus in de ovenschaal. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en verdeel de helft van het basilicum erover. Leg het witlof in de saus en schik de plakjes kipfilet ertussen. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel erover. Breng op smaak met peper en zout. Zet de schotel 20 min. in de oven.

3

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Neem de schotel uit de oven en bestrooi met de rest van het basilicum. Serveer met de pasta.

bereidingstipJe kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 160 °C.

Witlof

Instructievideo - 04:09 min.