bewaar
Kikkererwten- en kappertjespasta
Kikkererwten- en kappertjespasta
bewaar

Kikkererwten- en kappertjespasta

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

6 personen

400 g

volkorenpenne

520 g

runderbraadworst

3 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

2 blikken

ansjovisfilets in olie in blik

3

rode uien

400 g

kikkererwten in blik

100 g

kappertjes

240 g

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Snijd de braadworsten in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur in ca. 5 min. gaar. Voeg de knoflook, de ansjovis en de ui toe en bak 1 min. mee. Voeg de kikkererwten, de kappertjes en de olijven toe en verwarm nog 3 min.

3

Voeg het vlees-groentemengsel toe aan de pasta. Breng op smaak met peper en zout.