bewaar
Tomaten in kaas uit de oven
Tomaten in kaas uit de oven
bewaar

Tomaten in kaas uit de oven

15 min. bereiden
45 min. wachten
185waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

eieren

1 bakje

ricotta

2 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde rozemarijn

70 g

Grana Padano (kaas)

2 bakjes

cherry tomaten

2 el

olijfolie

1 zak

spinazie

Dit heb je nodig

  • hoge ronde ovenschaal (Ø 24 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de eieren schuimig met een mixer en spatel de ricotta, de helft van de knoflook, de helft van de rozemarijn en de kaas luchtig erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe.

2

Doe in de ovenschaal en verdeel de tomaten erover. Bestrooi met de rest van de rozemarijn. Bak het gerecht in de oven goudbruin en gaar in 40-45 min.

3

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de rest van de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en roerbak tot alle blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de spinazie. Lekker met een stuk ciabattabrood.