bewaar
Pompoen uit de oven
Pompoen uit de oven
bewaar

Pompoen uit de oven

25 min. bereiden
40 min. oventijd
271waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 g

verse tijm

1

verse pompoen

2

rode uien

3 tenen

knoflook

250 g

kastanjechampignons

1 el

balsamicoazijn

100 ml

olijfolie extra vierge

65 g

ongebrande hazelnoten

125 g

koelverse hüttenkäse kaas

50 g

Grana Padano kaasflakes

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Snijd de pompoen in 8-12 parten. Verwijder de pitten en draden. Leg de parten pompoen naast elkaar in een braadslede en bestrooi met tijm, peper en zout.

2

Snipper de ui. Snijd de knoflook en champignons in plakjes. Verdeel de ui, knoflook en champignons over de pompoen en bestrooi het geheel opnieuw met peper en zout. Sprenkel de azijn en olijfolie over de pompoenparten. Laat de pompoenparten in het midden van de oven in 30-40 min. gaar worden.

3

Bedruip regelmatig met het braadvocht. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Leg de parten pompoen in diepe borden en schep het braadvocht erover. Strooi de hüttenkäse, flinters kaas en hazelnoten erover.

combinatietipLekker met kruidige couscous.