bewaar
Aardappelwaaiers uit de oven
Aardappelwaaiers uit de oven
bewaar

Aardappelwaaiers uit de oven

25 min. bereiden
2 uur wachten
132waarderingen

Ingrediënten

18

Pommes Primeur aardappelen

150 g

Grana Padano kaasschaafsel

25 g

ongezouten roomboter

50 ml

olijfolie extra vierge met truffelaroma

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Boen de aardappels goed schoon. Snijd elke aardappel aan één kant in, met telkens enkele millimeters tussenruimte. Snijd de aardappel net niet helemaal door; de schijfjes moeten aan de onderkant vast blijven zitten. Steek enkele plakken kaas in de ingesneden aardappels. Smelt de boter in enkele seconden in de magnetron en roer deze door de truffelolie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kwast elke aardappel in met het oliemengsel (ook tussen de schijfjes) en zet ze in een ingevette ovenschaal. Laat de aardappels in de oven in 1 uur gaar worden.

tip

algemeenJe kunt heel gemakkelijk voorkomen dat je de aardappels te ver insnijdt, door ze tijdens het snijden op een lepel te leggen. De holling van de lepel zorgt ervoor dat je niet kunt uitschieten.

algemeenWil je de aardappelwaaiers vooraf klaarmaken? Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen en bewaar ze (maximaal 24 uur) op een koele plaats. Verwarm de aardappels vervolgens in 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, of verwarm ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 ºC.