bewaar
Gegrilde tomaten
Gegrilde tomaten
bewaar

Gegrilde tomaten

10 min. bereiden
10 min. oventijd
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8

trostomaten

50 g

Grana Padano kaas

1 teen

knoflook

1 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

3 el

traditionele olijfolie

Aan de slag

1

Verwarm de ovengrill. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Laat de groene steelaanzet ter decoratie aan de tomaten zitten. Leg de tomatenhelften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rasp de kaas en strooi erover.

2

Pers de knoflook en roer samen met de kruiden door de olie. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel de tomatenhelften met de kruidenolie en zet ze ca. 10 min. onder de gril. Neem ze uit de oven en leg voorzichtig de bovenkant (met de steelaanzet) schuin op de onderkant van de tomaat.