Pasta­scho­tel met zalm en to­maat

Zachte zalm, frisse prei en een krokant kaaskorstje... Goede redenen voor dit ovengerecht!

(397) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zachte zalm, frisse prei en een krokant kaaskorstje... Goede redenen voor dit ovengerecht! 4 personen
3 397

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (2l)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Giet de pasta af, meng hem in de pan met de room en prei en warm dit nog 1 min. door.
  2. Snijd de zalmfilets in 3 stukken per persoon. Doe de pasta in de ovenschaal. Druppel het citroensap over de zalmfilets en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze tussen de pasta. Halveer de tomaten. Leg de tomaatjes tussen de pasta met de zijkant naar boven. Verkruimel de beschuit. Meng de kruiden, kaas en wat peper door de beschuitkruimels en strooi dit over de schotel. Sprenkel de olie erover.
  3. Laat het gerecht in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar worden.

bereidingstip:

Kleurt de bovenlaag al voor het einde van de baktijd erg bruin, dek de schaal dan losjes af met aluminiumfolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 820 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 14  g
  • natrium 245 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Pastaschotel met zalm en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pasta­scho­tel met zalm en to­maat

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 300 g penne

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 300 g verse preien

Snijd ondertussen de prei in dunne ringen.

4
4
  • 250 ml kookroom

Giet de pasta af, meng hem in de pan met de room en de prei en warm dit nog 1 min. door.

5
5
  • 500 g verse zalmfilets

Snijd de zalmfilets in 3 stukken per persoon.

6
6
  • 2 el traditionele olijfolie

Vet de ovenschaal in met olie. Doe de pasta in de ovenschaal.

7
7
  • 1 el citroensap

Druppel het citroensap over de zalmfilets en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze tussen de pasta.

8
8
  • 1 beschuit
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 50 g Grana Padano kaasflakes
  • 2 el traditionele olijfolie

Verkruimel de beschuit. Meng de kruiden, kaas en wat peper door de beschuitkruimels en strooi dit over de schotel. Sprenkel de olie erover.

9
9
  • 6 Tasty Tom trostomaten

Halveer de tomaten. Leg de tomaatjes tussen de pasta met de zijkant naar boven.

10
10

Laat het gerecht in het midden van de oven in 20-25 min. goudbruin en gaar worden.

Tip: Kleurt de bovenlaag al voor het einde van de baktijd erg bruin, dek de schaal dan losjes af met aluminiumfolie.

bereidingstip:

Kleurt de bovenlaag al voor het einde van de baktijd erg bruin, dek de schaal dan losjes af met aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.