bewaar
Stracciatellataart met espressosaus
Stracciatellataart met espressosaus
bewaar

Stracciatellataart met espressosaus

30 min. bereiden
50 min. wachten
316waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 bak

stracciatella roomijs

150 g

boter

2 el

vloeibare honing

200 g

volkoren biscuit

8

bitterkoekjes

2 tabletten

chocolade extra puur 72%

200 ml

hete espressokoffie

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • springvorm (Ø24 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Haal het ijs uit de vriezer. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Smelt 100 g boter met de honing in een steelpan. Maal de biscuit fijn in de keukenmachine en voeg toe aan de boter. Bedek de bodem van de vorm ermee. Druk aan en zet 10 min. in de vriezer.

2

Snijd of breek de bitterkoekjes in stukjes. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het ijs. Verdeel de bitterkoekjes erover en bedek met de rest van het ijs. Zet 40 min. in de vriezer.

3

Doe de rest van de boter en de chocolade in een kom. Schenk de koffie erover en roer tot een gladde saus. Neem de taart uit de vriezer. Bestrooi met het cacaopoeder. Snijd in punten en serveer met de saus.