Ingrediënten
4 personen
300 g
fusilli
2 el
olijfolie extra vierge
5
tomaten
1 zakje
mozzarella
1 potje
gemarineerde artisjokharten
1 blikje
tonijn
1 bakje
Toscaanse mix olijven
½ bakje
basilicum
½ stukje
Parmezaanse kaas
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng de olie erdoor. Laat de pasta afkoelen.
Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de mozzarella, de artisjokharten en de tomaten in stukjes. Maak de tonijn los met een vork.
Meng de mozzarella, de artisjokharten, de tomaten, de tonijn en de olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum en de kaas erover. Lekker met gekookte bospeentjes.
Fusillisalade van Mariella

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng de olie erdoor. Laat de pasta afkoelen.
Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de mozzarella, de artisjokharten en de tomaten in stukjes. Maak de tonijn los met een vork.
Meng de mozzarella, de artisjokharten, de tomaten, de tonijn en de olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum en de kaas erover. Lekker met gekookte bospeentjes.
algemeen:Vervang voor een extra hartige smaak de tonijn door 1 blikje ansjovis.
algemeen:Familierecept Allerhande 8 2010. Als kind woonde Mariella met haar familie in Italië. Haar moeder maakte voor de kinderen 's avonds een extra gevulde pastasalade met van alles erin: tonijn, knakworstjes, olijven, tomaten, mozzarella, basilicum, eieren, artisjokken... Nu maakt Mariella de salade voor háár kinderen. Angelica vindt de salade met tonijn het lekkerst, Brigitte wil het liefst knakworstjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)300 g fusilli
2 el olijfolie extra vierge
5 tomaten
1 zakje mozzarella
1 potje gemarineerde artisjokharten
1 blikje tonijn
1 bakje Toscaanse mix olijven
½ bakje basilicum
½ stukje Parmezaanse kaas