bewaar
Fusillisalade van Mariella
Fusillisalade van Mariella
bewaar

Fusillisalade van Mariella

20 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

2 el

olijfolie extra vierge

5

tomaten

1 zakje

mozzarella

1 potje

gemarineerde artisjokharten

1 blikje

tonijn

1 bakje

Toscaanse mix olijven

½ bakje

basilicum

½ stukje

Parmezaanse kaas

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng de olie erdoor. Laat de pasta afkoelen.

2

Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de mozzarella, de artisjokharten en de tomaten in stukjes. Maak de tonijn los met een vork.

3

Meng de mozzarella, de artisjokharten, de tomaten, de tonijn en de olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum en de kaas erover. Lekker met gekookte bospeentjes.

tip

algemeenVervang voor een extra hartige smaak de tonijn door 1 blikje ansjovis.

algemeenFamilierecept Allerhande 8 2010. Als kind woonde Mariella met haar familie in Italië. Haar moeder maakte voor de kinderen 's avonds een extra gevulde pastasalade met van alles erin: tonijn, knakworstjes, olijven, tomaten, mozzarella, basilicum, eieren, artisjokken... Nu maakt Mariella de salade voor háár kinderen. Angelica vindt de salade met tonijn het lekkerst, Brigitte wil het liefst knakworstjes.