Fu­sil­li­sa­la­de van Ma­riel­la

(40) waardeer
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 40

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe in een schaal en meng de olie erdoor. Laat de pasta afkoelen.
  2. Halveer ondertussen de tomaten en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de mozzarella, de artisjokharten en de tomaten in stukjes. Maak de tonijn los met een vork.
  3. Meng de mozzarella, de artisjokharten, de tomaten, de tonijn en de olijven door de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum en de kaas erover. Lekker met gekookte bospeentjes.

Tip:

Vervang voor een extra hartige smaak de tonijn door 1 blikje ansjovis.

Tip:

Familierecept Allerhande 8 2010. Als kind woonde Mariella met haar familie in Italië. Haar moeder maakte voor de kinderen 's avonds een extra gevulde pastasalade met van alles erin: tonijn, knakworstjes, olijven, tomaten, mozzarella, basilicum, eieren, artisjokken... Nu maakt Mariella de salade voor háár kinderen. Angelica vindt de salade met tonijn het lekkerst, Brigitte wil het liefst knakworstjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 39 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.