bewaar
Yellow fin sole met peterseliepesto
Yellow fin sole met peterseliepesto
bewaar

Yellow fin sole met peterseliepesto

30 min. bereiden
30 min. wachten
80waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 el

olijfolie

2

courgettes

2 tenen

knoflook

1 bekertje

slagroom

1 bakje

platte peterselie

3 el

walnoten

4

yellow fin sole visfilets

Dit heb je nodig

  • braadslede, vijzel

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de braadslee in met 1 el olie. Snijd de courgettes in plakken. Snijd 1 teen knoflook fijn en meng met de courgette. Doe het mengsel in de braadslee. Schenk de slagroom erover en peper en zout naar smaak. Zet de braadslee 20 min. in de oven.

2

Hak ondertussen de peterselie grof. Doe 1 teen knoflook met de walnoten en de peterselie in de vijzel. Wrijf tot een gladde massa. Voeg de rest van de olie en naar smaak peper en zout toe. U kunt de pesto ook met de staafmixer maken. Bestrijk de visfilets met de pesto en houd apart.

3

Neem de braadslee uit de oven, verdeel de vis erover en zet nog 7 tot 10 min. in de oven. Lekker met rijst.

tip

algemeenU kunt 's ochtends de pesto al maken. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.